Persmededeling

 

Juni 2013 -  
Groningen De "AfscheidsCollectie" is online - in het Nederlands - een logische stap binnen het Nederlands-Duitse Team van de oprichters van de "Collecties".  

AfscheidsCollectie, is een verzameling van mooie producten en diensten, die allemaal iets te maken hebben met afscheid nemen, overlijden, rouw en troost. Wij presenteren deze afscheidscollectie op een toegankelijke en moderne manier – voor iedereen. Begraven of cremeren? Zelf spreken of liever een uitvaartspreker? Een kist of een lijkwade? Een rouwauto of een koets? Voor een uitvaart moeten er veel keuzes gemaakt worden. De mogelijkheden zijn tegenwoordig vrijwel onbeperkt… Vaak is het een hele zoektocht om een persoonlijk afscheid te organiseren. Er zijn héél véél bijzondere producten en diensten waar wij vaak nog nooit van gehoord hebben. Voor ons is het een uitdaging om deze juweeltjes te verzamelen voor onze AfscheidsCollectie. Wij hebben 25 rubrieken die de planning van een uitvaart persoonlijk, mooi en uniek kunnen maken. Van bloemen en urnen tot boeken en kisten, alles met liefde bij elkaar gezocht. In alle rust kan je producten en diensten bekijken en vervolgens zelf contact opnemen met de leverancier. Soms met een knipoog en een vleugje humor, maar altijd met respect hopen wij iedereen te kunnen inspireren voor een persoonlijke uitvaart en afscheid.

Download:  Pdf      Logo       
Contact: Marika Chromiec E-Mail:mailto:marika@afscheidscollectie.nl Tel.:  +31 (0)6 43 70 63 44  

 

De ontwikkeling van "AfscheidsCollectie" 

 

 April 2013 – 
"Abschieds-Kollektion" - De eerste collectie voor het onderwerp uitvaart, dood, rouw en troost in Duitsland is online. 

Afgekoppeld van de rubriek "Afscheid" van de CancerCollection staat er nu een volledige, zelfstandige Website - in het Duits. 

 

Groningen, 19. April 2013 
"Abschieds-Kollektion" -  Die erste Kollektion in Deutschland zum Thema Tod, Trauer und Trost ist online.

Es ist Zeit das Thema Bestatten, Trauer und Trost auf eine andere Art und Weise zu zeigen als wir es bisher gewöhnt waren: modern und zugänglich. 
Wir haben wunderschöne Produkte entdeckt, die eine Bestattung bereichern können und das auf eine ganz individuelle Art. So ist die Idee zur Abschieds-Kollektion entstanden. 
Angefüllt mit den nötigen Informationen, Tipps zur Vorsorge, einer Wunschliste, die Sie ganz einfach anlegen können, finden Sie in 25 Rubriken alles, was zur Planung einer Abschieds-Feier nötig ist. Von den verschiedenen Bestattungsarten über Floristen, Kerzen, Schmuck, Gedenksteine bis hin zu Büchern und Karten ist alles zu finden. Mit einem Augenzwinkern, sogar mit Humor aber immer mit Respekt wollen wir dazu beitragen, Tod , Trauer und Trost in den Alltag einzubeziehen und so der Kultur des Sterbens  und des Trauerns Raum geben.

 

September 2009 -   
Groningse onderneemsters starten CancerCollection: eerste webshop ter wereld met producten en diensten voor kankerpatiënten

Toen Marika Chromiec, een Groningse onderneemster, speciaal vanuit Duitsland vertrokken was om haar carrière voort te zetten in Groningen, werd na twee jaar bij haar kanker vastgesteld. Haar leven én haar carrière stonden op de kop. Zo maakte Marika niet alleen kennis met het bruisende leven in de stad, ook zag zij veelvuldig het UCMG van buiten en binnen. Tijdens haar ziekte ontdekte zij een gebrek aan diensten en producten om het leven en de strijd van kankerpatiënten en betrokkenen te verlichten. De kiem voor het idee was gelegd en samen met Jessica Schmidt was de realisatie van CancerCollection onvermijdelijk.